"Kooklessen voor beginners"  bestaat uit een serie van 10 kookavonden.

Deelnemen aan minder dan 10 lessen is uiteraard ook mogelijk. Meld je dan aan voor de lessen die je wilt volgen. Lestijd 17.45/18.00 tot ongeveer 22.00/22.30 uur

Handigheidjes in de keuken, van het snipperen van een ui tot aan vis fileren, vleesbereidingen en nuttige informatie... Leer nu de kneepjes van het vak van een professionele kok! Deze 10-delige kookcursus is speciaal bestemd voor degenen die de grondbeginselen van het koken onder de knie willen krijgen. Aan de hand van de in deze cursus aangeleerde technieken zijn de kennis en vaardigheden verder uit te breiden door zelf in de keuken te experimenteren of door aan te sluiten bij één van onze vaste kookgroepen.

Behandeld worden kooktechnieken, snijtechnieken, productkennis en diverse bereidingen. De recepten worden vooraf gemaild en per lesavond wordt 1 thema behandeld zodat alles duidelijk en overzichtelijk blijft. Naar aanleiding van dit thema worden diverse variaties gemaakt. Na afloop eten we de bereide gerechten op en/of neem je het mee naar huis.

Programma:

  • Snijtechnieken: Verschillende snijtechnieken zoals Julienne, Brunoise en het blancheren van producten. Van de gesneden producten maken we soep en salade.
  • Aardappel-, Groente- en Vleesbereidingen (deel 1): Wat je allemaal niet met een aardappel kunt doen! Duchesse aardappel, Dauphin aardappel, pureesoorten, Roseval uit de oven. Groenten blancheren, stomen, roosteren, smoren, stoven, wokken, gratineren enzovoorts. Diverse vleesbereidingen.
  • Bouillons en gebonden soepen: Het trekken van bouillons, het maken van  heldere en gebonden soepen.
  • Aardappel-, Groente- en Vleesbereidingen (deel 2): Vervolg van deel 1
  • Pasta- en rijstbereidingen
  • Schaal- en schelpdieren
  • Visbereidingen
  • Aardappel-, Groente- en Vleesbereidingen (deel 3): Vervolg van deel 2
  • Desserts
  • Koken voor de partners… Op deze laatste avond koken we een samengesteld menu met gebruik van alle technieken die we het afgelopen jaar geleerd hebben.

Betalingsvoorwaarden:

  • € 49,00 per les inclusief drinken, lesmateriaal en recepten.
  • Het lesgeld dient per 3 keer van tevoren overgemaakt te worden. 
  • Afmelden minimaal 1 week van tevoren, dan wordt het volledige bedrag verrekend.

Neem contact op

 

Leer alles over wijn met WTOL

Steeds meer mensen willen meer van wijn weten. Om je wijnkennis te verhogen en daarnaast het oude vertrouwde proeven van wijn in de praktijk te leren, zijn er trainingen en opleidingen van beginner tot Vinoloog, gekoppeld aan de verschillende SVH-examens.

WTOL staat voor Wijntraining Online

Moderne digitale leermethodes zoals E-learning, Game-learning, Mobile learning en een Digitale Classroom worden gebruikt bij deze wijncursus. Deze wijnopleiding is erkend door de SVH, Stichting Vakbekwaamheid Horeca.

Programma BASIS wijntraining bij De Witte Lelie

Deze basis wijntraining is geschikt voor medewerkers in horeca, wijnhandels, supermarkten en groothandel. Ook is deze wijntraining prima geschikt voor de enthousiaste thuis-hobbykok en wijnliefhebber. Je hebt geen vooropleiding of uitgebreide wijnkennis nodig om mee te kunnen doen!

Je krijgt toegankelijke en overzichtelijke informatie over de meest belangrijke aspecten van wijn. Je proeft verschillende wijnen, je ontdekt de wijngebieden. 

Per training/cursus worden ca 15 wijnen geproefd en besproken. Voor het theoriedeel wordt gebruikgemaakt van Wijntraining Online. De voucher voor toegang tot deze online training ontvang je direct na inschrijving,

zo kun je gelijk aan de slag! De training bestaat uit één dag (van 10.00 tot 16.00 uur)

Ochtendprogramma

  • Wat is wijn? En wat zijn de kwaliteitsbepalende factoren van wijn?
  • Proeven van wijnen ‘’Smaak van wijn’’.
  • Wijn en wijntypes

Middagprogramma

  • Wijn en wetgeving
  • Proeven van wijnen met spijzen

Aanvang 10.00 - 16.00 uur

  • Basis SVH2
  • Inclusief voucher Wijntraining Online SVH2
  • Inclusief SVH wijn 2 examen
  • Inclusief lunch

Kosten totaal € 299,-

Neem contact op