Over Ons - Geschiedenis

1993

Restaurant De Witte Lelie in Goes wordt geopend. Een sfeervol huiskamerrestaurant, bekend om zijn pure keuken met verse ingrediënten die uit de open keuken werden geserveerd. Het restaurant stond, door de constante kwaliteit uit de keuken en de persoonlijke bediening, goed bekend in de regio. 

2000

Een aantal vaste gasten vragen of er een mogelijkheid is om kookles te krijgen. Het leek chef Geo leuk om mensen de kneepjes van het vak te leren en zo begon de eerste kookgroep. In een korte tijd groeide de belangstelling enorm en tot ruim 15 vaste kookgroepen (die eens in de 2 maanden een kookles volgen). 

Filmpje YouTube https://www.youtube.com/watch?v=ZLDo9Uc397c

2011

Daarnaast is er veel aandacht voor de diverse kookworkshops en er wordt besloten alleen nog maar daar de aandacht op te richten. Vele bedrijven en gezelschappen hebben zo al met plezier een kookworkshop gevolgd. Een bedrijfsuitje, afscheidnemend personeel, een verjaardag, een vriendinnen- of zussendag... redenen genoeg om samen te koken.

2014

Het begint weer te kriebelen bij Geo en hij wil zelf weer als chef alleen in zijn keuken staan. Het restaurant met zijn vertrouwde pure keuken is weer ongeveer 1 keer in de 6 weken geopend en dan kookt chef Geo een Seizoensmenu. Reserveren is gewenst.

Kookrestaurant De Witte Lelie verzorgt ook met veel plezier en vakmanschap uw besloten diners en catering op locatie. Ook zijn wij de vaste vergaderplek voor enkele serviceclubs uit de regio.

Tijdens de kerstdagen is het mogelijk om gebruik te maken van onze traiteurie. U haalt uw diner af bij ons restaurant en hoeft de diverse gangen (indien nodig) alleen nog even thuis op te warmen.

2016

Geo's Bakery Glutenfree is een initiatief ontstaan uit de behoefte om voor mensen met een gluten- of lactose-allergie echt iets lekkers te maken. Onze gluten- en lactosevrije oliebollen en appelbeignets  zijn niet te versmaden bij de jaarwisseling. Deze producten hebben een heerlijke smaak die iedereen (dus ook uw gasten zonder allergie) kan waarderen! Zowel voor de zakelijke klant als particulier.

2018

De Witte Lelie bestaat 25 jaar! We vieren het met een 3-gangen menu voor €25,- en dat is een groot succes. De PZC komt langs voor een interview met de Chef.

Voor haar boek ‘’De Melksalon’’ verdiepte Reineke van Wouwe zich in haar Zeeuwse familieachtergrond en stuitte daarbij op bijzondere verhalen. Het boek beschrijft, in een mix van feit en fictie, een eeuw familiegeschiedenis. Van beurtschippers en koetsiers in Terneuzen, een Zeeuws dienstmeisje in Amsterdam, een held in de Eerste Wereldoorlog en een melksalon in Goes. In deze melksalon is sinds 25 jaar De Witte Lelie gevestigd en om die reden vind de presentatie van Reinekes boek ook plaats bij De Witte Lelie.

2019

In februari hebben we onze lunchroom/brasserie Marktzicht geopend op de Grote Markt 6A met een schitterend uitzicht op het monumentale stadhuis. In de eerste ochtendzon kunt u hier op het terras genieten van een lekkere kop koffie met taart, lunchen met een van de vele lunchgerechten van Geo of borrelen met een wijntje of biertje.

In november krijgt het terras van Marktzicht een nieuwe grotere luifel en in december/januari staat er de blokhut zodat iedereen op het terras gezellig, droog en warm zit. 

2020

In januari en februari zijn er weer de Wildavonden in De Jachthut in Waarde. Geo en Iris bereiden een menu dat door de jager(s) is geschoten. Dit aanschuifdiner is een belevenis waar iedere wildliefhebber enthousiast van wordt!

In maart is er Corona die een einde maakt aan veel Horeca-activiteit in Nederland. Dit geldt ook voor De Witte Lelie. De nieuwe maatregelen zorgen er voor dat koken en eten in groepsverband niet meer mogelijk is.

In juni breidt Marktzicht uit, het naastgelegen pand van de buurman komt erbij. Een grotere binnenruimte en een groter terras waar we heel blij mee zijn!

Corona vraagt ook bij Marktzicht om aanpassingen. We sluiten het terras en concentreren ons (tijdens de eerste en de tweede golf) op Koffie met lekkers TO GO en Afhaalmaaltijden. Ook introduceren we TIGO, de glutenvrije bakmixen voor thuis, samengesteld door Geo. Deze glutenvrije oliebollenmix en pannenkoekenmix wordt bezorgd per post, het assortiment breidt zich nog uit.

2021

De Witte Lelie is sinds maart 2020 gesloten als gevolg van Corona-maatregelen ingesteld door de Overheid. Nu, na 20 jaar Kookworkshops, hebben wij besloten dit na een gedwongen sluiting van 1,5 jaar, niet meer voort te zetten. We bedanken al onze gasten voor hun vertrouwen en de gezelligheid. We hopen u nog eens te zien bij een andere gelegenheid of op onze andere locatie, Marktzicht Goes.

Wilt u op de hoogte blijven van alle andere aktiviteiten van De Witte Lelie, Marktzicht en Geo's Bakery Glutenfree/TIGO?

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief via