Kookgroepen

Word gezellig lid van een vaste kookgroep!

Deze groepen bestaan uit maximaal 14 personen en komen 6 keer per jaar bij elkaar om op restaurantniveau te leren koken. Kookervaring is niet vereist. De receptuur wordt van tevoren naar je gemaild. De kookavond is inclusief 5 drankjes. De afwas en het schoonmaken van de keuken wordt verzorgd.

Tijdens de kookavond geeft de chef uitgebreide informatie en uitleg over producten, snijtechnieken, klassieke en nieuwe bereidingstechnieken of het maken van een goede mise en place. Zo wordt ''kokkerellen'' echt koken! Elke kookavond wordt er een 4-gangenmenu op restaurantniveau gekookt met een amuse of snoeperij voor bij de koffie. De gangen bestaan uit vis-, vlees-, gevogelte- of wildgerechten. We koken met de seizoenen mee. 

De keuken heeft een Franse inslag met Italiaanse invloeden. Met de recepturen en de uitleg zijn de gerechten daarna ook goed thuis te bereiden en krijg je voldoende kookinspiratie.

  • Partneravond:  Ieder jaar kookt de groep één keer voor de partners. Dit zijn gezellige avonden waar iedereen elkaar wat beter leert kennen.
  • Excursies: Ieder jaar organiseren wij voor de leden 1 of meerdere uitstapjes, bijvoorbeeld naar de kreeftenputten of een kersenboomgaard.
  • Hanos ISPC: De leden uit de kookgroepen kunnen met een dagpas ook inkopen doen bij Hanos ISPC in Breda (Horeca Groothandel).

Reglement:

  • Bij inschrijving ontvang je een jaaragenda waarin de datums van de kookavonden van je kookgroep staan vermeld. 
  • Het lesgeld dient per 3 keer van tevoren overgemaakt te worden. 
  • Afmelden graag minimaal 1 week van tevoren, dan wordt het volledige bedrag verrekend.
  • Ben je verhinderd dan wordt een invaller benaderd om een avondje mee te koken of je regelt zelf een vervanger of introducee.
  • Stopt een vast lid dan kan een invaller eventueel deze plaats innemen of er komt een nieuw lid bij. Zo kan de groep regelmatig van samenstelling wisselen.
  • De kosten zijn €57,00 per avond (inclusief 5 drankjes en receptuur). 

Aanmelden:

De vaste kookgroepen koken op dinsdag, woensdag en donderdag. Je kunt aangeven welke dag(en) het beste uitkomt. Vermeld ook je leeftijd zodat we je bij een passende groep in kunnen delen.

Neem contact op