Een workshop voor mensen met een intolerantie of allergie voor gluten en/of lactose. Als je hier mee te maken hebt, is het fijn dat er voor iedereen weer eens wat "lekkers" in huis is. Misschien is het niet voor jezelf maar wil je het maken voor een kind, familie, vrienden of ben je gewoon geïnteresseerd in gezondere lekkernijen! 

We gaan glutenvrij bakken met diverse soorten meel zoals rijstmeel, maïsmeel, quinoameel en amandelmeel. Dit doen we bovendien lactosevrij waarbij de melk en slagroom is vervangen door sojamelk/slagroom, amandelmelk, rijstmelk, kokosmelk en de boter door lactosevrije boter of kokosvet. Al de bakrecepten zijn ook nog eens zonder geraffineerde suiker maar met gezonde, natuurlijke suikers zoals dadel, banaan, honing, palmsuiker, agavesiroop etc.

Wat gaan we maken?

Dagelijkse bekende producten worden vervangen voor een alternatief en daarnaast andere zoetigheden. Ontbijtkoek, eierenkoek, bananenbrood, kwarkbol, wortelcake, power reep, vruchtenbrood, bavaroisgebakje, appeltaartje en chocolade.

De workshop duurt +/- 4 uur

Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers, de gelegenheid om je aan elkaar voor te stellen. Dan naar de keuken waar je uitleg krijgt over de recepten en producten. We maken groepjes en gaan aan de slag. Na afloop proeven we ons eindresultaat van en de rest neem je mee naar huis in een doosje.

Kosten € 39,50 incl. koffie/thee, water, receptenboekje en gebruik van De Witte Lelie-schort. Overige drankjes worden extra in rekening gebracht.

Neem contact op

 

Gluten- en lactosevrij ontbijten

Wilt u zelf gewoon (weer) lekker kunnen ontbijten of leren hoe u iets lekkers voor uw gasten of gezin kunt maken zonder gluten/lactose? Geef u op voor deze workshop!

Wat gaan we maken?

Diverse lekkere dingen om de dag mee te beginnen, die goed passen in een gluten-, lactosevrij dieet.

Kosten €35,00 per persoon inclusief koffie/thee/water, receptenboekje en gebruik van De Witte Lelie-schort. Overige drankjes worden extra in rekening gebracht.

Neem contact op

In deze workshop leer je hoe je de bekende Japanse Sushi moet rollen. Niet alleen dat, maar ook een stukje geschiedenis van de sushi en informatie over de materialen en ingrediënten waarmee gewerkt wordt.

Wij behandelen 5 soorten sushi:

  • Sushi Futo nori maki
  • Sushi Hoso nori maki
  • Sushi uramaki
  • Sushi nigri
  • Sushi temaki

Naast de theorie met instructies, tips en technieken, worden onder begeleiding van een “Sushimaster” alle modellen gemaakt. Daarna kun je zelf sushivariaties proberen en technieken oefenen die je geleerd hebt.

Tussendoor worden de sushi geproefd, dus eet niet te veel van tevoren!

Tijdens de workshop wordt een kopje misosoep gemaakt en gegeten en kun je een glaasje saké (rijstwijn) proeven. Er worden 2 consumpties aangeboden en Groene thee en water worden onbeperkt geschonken. Na de workshop kun je de overgebleven sushi meenemen, deze is 1 dag houdbaar in de koelkast. Je krijgt een receptenboekje van de gemaakte sushi mee naar huis.

De kosten zijn € 49,50 inclusief groene thee, water, saké proeven, 2 drankjes, receptenboekje, gebruik van De Witte Lelie-schort en eventueel sushi voor thuis. Overige drankjes worden extra in rekening gebracht. Zie voor het BTW-tarief (voor bedrijven) onze Algemene Voorwaarden.

Het minimaal aantal personen is 10. Is de groep kleiner dan 10 personen maar wordt er wel voor 10 personen betaald dan kan de workshop doorgaan, op doordeweekse dagen en in het weekend.

Neem contact op

Koken uit de Oosterschelde!

Verser kan niet, rechtstreeks uit de oesterputten, mosselpercelen, kreeften uit de Oosterschelde of uit de kreeftenbassins van Yerseke.

Hoe maak je een oester open, hoe kook je mosselen en hoe bereid je kreeft?

Er zijn diverse mogelijkheden om met deze producten te koken en in verschillende prijsklassen. Van eind maart tot eind juni zijn er de Oosterscheldekreeften, daarna kan er alleen gekookt worden met Canadese of Europese kreeften. Mosselen zijn er niet het hele jaar rond, de platte oesters en creuses uit de Oosterschelde hebben hun melktijd.

Afhankelijk dus van wanneer u de workshop wilt doen met deze producten doen wij u een suggestie:

  • Oester
  • Kreeftensalade en asperges (seizoensgebonden)
  • Hollandse garnalensoep
  • Kreeftensoep
  • Mosselen met Oosterscheldekreeft met lamsoren en kreeftensaus
  • Oosterscheldekreeft gegrild met risotto

Suggestie:

  • Vooraf een excursie naar de Kreeftenbassins
  • Of op de Oester/mosselboot

De kosten zijn minimaal € 65,00 p.p. (afhankelijk van de te gebruiken producten) inclusief aperitief aan de bar, 4 drankjes, koffie/thee na afloop, receptenboekje en gebruik van De Witte Lelie-schort. Overige drankjes worden extra in rekening gebracht. Zie voor het BTW-tarief (voor bedrijven) onze Algemene Voorwaarden.

Het minimaal aantal personen is 10. Is de groep kleiner dan 10 personen maar wordt er wel voor 10 personen betaald dan kan de workshop doorgaan, op doordeweekse dagen en in het weekend.

Neem contact op

Voor de chocoladefreaks  en bakfanaten is dit dé workshop.

Handgemaakte bonbons en snoepjes van chocolade en luxe patisserie worden met de groep gemaakt:

  • After eight
  • Chocoladelollies
  • Chocolademousse
  • Chocoladetruffels
  • Chocolatechipcookies
  • Hazelnootjes in chocolade en rietsuiker
  • Karamel pecan brownie
  • Knotsen van cornflakes en witte chocolade
  • Pina Colada bonbons
  • Pralines met amandelvulling
  • Witte chocoladecake met walnoten en pecannoten

Na ongeveer 1 – 1,5 uur in de keuken te hebben gestaan, likken wij onze vingers schoon, serveren al deze lekkernijen als een High Tea en gaan we met een kopje koffie of thee genieten van alles wat gemaakt is. Na afloop kunnen de deelnemers alles wat over is in een doosje mee naar huis nemen om thuis nog eens na te genieten of uit te delen!

De kosten zijn € 35,00 inclusief onbeperkt koffie/thee/water en 1 frisdrank tijdens het bereiden in de keuken, gebruik van De Witte Lelie-schort en een receptenboekje. Overige drankjes worden extra in rekening gebracht. Zie voor het BTW-tarief (voor bedrijven) onze Algemene Voorwaarden.

Deze workshop wordt in principe alleen ’s middags gegeven en duurt 3 – 3 ½ uur. Wilt u deze workshop voor 's avonds reserveren, dan adviseren wij vooraf thuis te iets te eten, aangezien chocolade op zich geen avondmaaltijd is. Er is ook een mogelijkheid om in het restaurant een kop soep € 4,75 p. p. te eten voorafgaand aan de workshop

Deze workshop is uit te breiden met een feestelijke bubbel € 4,50 p. p.  bijvoorbeeld als aperitief of ter afsluiting. Likeur en chocolade vormen een heerlijke combinatie. Een likeurarrangement € 4,50 p. p. bij deze workshop is de gelegenheid om diverse likeuren te proeven. Het minimaal aantal personen is 8. Is de groep kleiner dan 8 personen maar wordt er wel voor 8 personen betaald dan kan de workshop doorgaan.

Op doordeweekse dagen en in het weekend.

Neem contact op

Een smaakvolle belevenis !

Een amuse is een klein hapje dat de smaakpapillen in de mond prikkelt en de spijsvertering bevordert. Een appetizer om de eetlust op te wekken voor de maaltijd begint. Deze luxe hapjes kunnen ook worden geserveerd bij feestelijke gelegenheden en borrels.

Tijdens de workshop krijg je instructies van de chef en worden er tips en tricks gegeven. Na het bereiden worden de amuses gezamenlijk aan tafel genuttigd onder het genot van een drankje volgens het arrangement. Na afloop krijg je een receptenboekje van de gemaakte amuses mee naar huis.

De kosten zijn € 57,00 p.p. inclusief aperitief aan de bar, 4 drankjes, koffie/thee na afloop, receptenboekje en gebruik van De Witte Lelie-schort. Overige drankjes worden extra in rekening gebracht. Zie voor het BTW-tarief (voor bedrijven) onze Algemene Voorwaarden.

Het minimaal aantal personen is 10. Is de groep kleiner dan 10 personen maar wordt er wel voor 10 personen betaald dan kan de workshop doorgaan, op doordeweekse dagen en in het weekend.

Neem contact op

Wij hebben verschillende menu’s samengesteld waarbij zelf pasta, ravioli, tagliatelle, risotto, pesto en Italiaanse desserts gemaakt kunnen worden.

Vis-, vlees- en vegetarische gerechten uit alle windstreken van Italie...
We halen het zonnetje in huis met recepten van zomergroenten zoals courgette, aubergine, tomaat en basilicum.

Tijdens de workshop krijg je instructies van de chef en worden er tips en tricks gegeven. Na het bereiden wordt de Italiaanse maaltijd gezamenlijk aan tafel genuttigd onder het genot van een drankje volgens het arrangement. Na afloop krijg je een receptenboekje mee naar huis.

De kosten zijn € 57,00 p.p. inclusief aperitief aan de bar, 4 drankjes, koffie/thee na afloop, receptenboekje en gebruik van De Witte Lelie-schort. Overige drankjes worden extra in rekening gebracht. Zie voor het BTW-tarief (voor bedrijven) onze Algemene Voorwaarden.

Het minimaal aantal personen is 10. Is de groep kleiner dan 10 personen maar wordt er wel voor 10 personen betaald dan kan de workshop doorgaan, op doordeweekse dagen en in het weekend.

Neem contact op