Workshop Glutenvrij bakken

Een workshop voor mensen met een intolerantie of allergie voor gluten en/of lactose. Als je hier mee te maken hebt, is het fijn dat er voor iedereen weer eens wat "lekkers" in huis is. Misschien is het niet voor jezelf maar wil je het maken voor een kind, familie, vrienden of ben je gewoon geïnteresseerd in gezondere lekkernijen! 

We gaan glutenvrij bakken met diverse soorten meel zoals rijstmeel, maïsmeel, quinoameel en amandelmeel. Dit doen we bovendien lactosevrij waarbij de melk en slagroom is vervangen door sojamelk/slagroom, amandelmelk, rijstmelk, kokosmelk en de boter door lactosevrije boter of kokosvet. Al de bakrecepten zijn ook nog eens zonder geraffineerde suiker maar met gezonde, natuurlijke suikers zoals dadel, banaan, honing, palmsuiker, agavesiroop etc.

Wat gaan we maken?

Dagelijkse bekende producten worden vervangen voor een alternatief en daarnaast andere zoetigheden. Ontbijtkoek, eierenkoek, bananenbrood, kwarkbol, wortelcake, power reep, vruchtenbrood, bavaroisgebakje, appeltaartje en chocolade.

De workshop duurt +/- 4 uur

Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers, de gelegenheid om je aan elkaar voor te stellen. Dan naar de keuken waar je uitleg krijgt over de recepten en producten. We maken groepjes en gaan aan de slag. Na afloop proeven we ons eindresultaat van en de rest neem je mee naar huis in een doosje.

Kosten € 39,50 incl. koffie/thee, water, receptenboekje en gebruik van De Witte Lelie-schort. Overige drankjes worden extra in rekening gebracht.

Neem contact op

 

Gluten- en lactosevrij ontbijten

Wilt u zelf gewoon (weer) lekker kunnen ontbijten of leren hoe u iets lekkers voor uw gasten of gezin kunt maken zonder gluten/lactose? Geef u op voor deze workshop!

Wat gaan we maken?

Diverse lekkere dingen om de dag mee te beginnen, die goed passen in een gluten-, lactosevrij dieet.

Kosten €35,00 per persoon inclusief koffie/thee/water, receptenboekje en gebruik van De Witte Lelie-schort. Overige drankjes worden extra in rekening gebracht.

Neem contact op