Workshop Schaal- en schelpdieren

Koken uit de Oosterschelde!

Verser kan niet, rechtstreeks uit de oesterputten, mosselpercelen, kreeften uit de Oosterschelde of uit de kreeftenbassins van Yerseke.

Hoe maak je een oester open, hoe kook je mosselen en hoe bereid je kreeft?

Er zijn diverse mogelijkheden om met deze producten te koken en in verschillende prijsklassen. Van eind maart tot eind juni zijn er de Oosterscheldekreeften, daarna kan er alleen gekookt worden met Canadese of Europese kreeften. Mosselen zijn er niet het hele jaar rond, de platte oesters en creuses uit de Oosterschelde hebben hun melktijd.

Afhankelijk dus van wanneer u de workshop wilt doen met deze producten doen wij u een suggestie:

  • Oester
  • Kreeftensalade en asperges (seizoensgebonden)
  • Hollandse garnalensoep
  • Kreeftensoep
  • Mosselen met Oosterscheldekreeft met lamsoren en kreeftensaus
  • Oosterscheldekreeft gegrild met risotto

Suggestie:

  • Vooraf een excursie naar de Kreeftenbassins
  • Of op de Oester/mosselboot

De kosten zijn minimaal € 65,00 p.p. (afhankelijk van de te gebruiken producten) inclusief aperitief aan de bar, 4 drankjes, koffie/thee na afloop, receptenboekje en gebruik van De Witte Lelie-schort. Overige drankjes worden extra in rekening gebracht. Zie voor het BTW-tarief (voor bedrijven) onze Algemene Voorwaarden.

Het minimaal aantal personen is 10. Is de groep kleiner dan 10 personen maar wordt er wel voor 10 personen betaald dan kan de workshop doorgaan, op doordeweekse dagen en in het weekend.

Neem contact op