Workshop Sushi maken

In deze workshop leer je hoe je de bekende Japanse Sushi moet rollen. Niet alleen dat, maar ook een stukje geschiedenis van de sushi en informatie over de materialen en ingrediënten waarmee gewerkt wordt.

Wij behandelen 5 soorten sushi:

  • Sushi Futo nori maki
  • Sushi Hoso nori maki
  • Sushi uramaki
  • Sushi nigri
  • Sushi temaki

Naast de theorie met instructies, tips en technieken, worden onder begeleiding van een “Sushimaster” alle modellen gemaakt. Daarna kun je zelf sushivariaties proberen en technieken oefenen die je geleerd hebt.

Tussendoor worden de sushi geproefd, dus eet niet te veel van tevoren!

Tijdens de workshop wordt een kopje misosoep gemaakt en gegeten en kun je een glaasje saké (rijstwijn) proeven. Er worden 2 consumpties aangeboden en Groene thee en water worden onbeperkt geschonken. Na de workshop kun je de overgebleven sushi meenemen, deze is 1 dag houdbaar in de koelkast. Je krijgt een receptenboekje van de gemaakte sushi mee naar huis.

De kosten zijn € 49,50 inclusief groene thee, water, saké proeven, 2 drankjes, receptenboekje, gebruik van De Witte Lelie-schort en eventueel sushi voor thuis. Overige drankjes worden extra in rekening gebracht. Zie voor het BTW-tarief (voor bedrijven) onze Algemene Voorwaarden.

Het minimaal aantal personen is 10. Is de groep kleiner dan 10 personen maar wordt er wel voor 10 personen betaald dan kan de workshop doorgaan, op doordeweekse dagen en in het weekend.

Neem contact op